Zul's Link‎ > ‎

DS52 Ada PHD Terkilan & Hasrat

 Bil   Isu-Isu
 Komen  Catatan
 1  Salam
( saya minta nama saya dirahsiakan...)

Mungkin isu saya ni terkeluar sedikit tapi ianya perlu diketengahkan juga pada pandangan saya..bagi laluan kerjaya bagi pensyarah senior DS52..

Saya mewakili pensyarah DS52 yang senior yang baru tamat belajar PhD... memandangkan gaji yang dapat dah langgar dinding... so kami berhasrat untuk memohon P.M... yang jadi masalah sekarang, semua kriteria yang lain kami dah memenuhi... iaitu.. penyelidikan & penerbitan, Sanjungan akademik dan kepimpinan akademik, khidmat kepada universiti dan masyarakat & perundingan jaringan industri.( dimana semua markah adalah 90% ke atas).. yang jadi masalah ialah bahagian pengajaran dan penyeliaan...untuk bahagian ini.. pengajaran tiada masalah.. yang timbul masalah adalah bahagian penyeliaan kerana PSM tx dikira... yang dikira PhD dan Master ( by research dan telah lulus sahaja yang diambil kira)... memandangkan semasa tiada PhD kami tidak dibenarkan menyelia pelajar peringkat sarjana atau PhD...maka sekarang kami hanya mempunyai pelajar PhD dan master yang belum lagi graduate...dan ini tidak diambil kira oleh sistem..
So boleh tak kes-kes seperti kami di anggap sebagai special case kerana markah minimum 80% telah kami capai tetapi sistem online kenaikan pangkat masih lagi menunjukkan kami tidak layak utk memohon ( butang kilk: anda layak memohon tidak keluar) wpun markah minimum telah kami capai...

Sekian... terima kasih
   

Comments